Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - ΞΑΝΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ



 

 Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής /
 Δήλωση της Ε. Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.


Έκρηξη με έναν νεκρό εργάτη στη ΛΑΡΚΟ

Ο 55χρονος Γιώργος Ψαρράς, πατέρας τριών παιδιών σκοτώθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα της Χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα στην πρωινή βάρδια της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου

 Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ 
για το θάνατο εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής  του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο του εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, σε ένα προαναγγελθέν εργατικό ατύχημα, καθώς το σωματείο της εταιρείας είχε επανειλημμένα καταγγείλει την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας και την κακή συντήρηση των μηχανημάτων, ενώ μόλις τη Δευτέρα υπήρξε σοβαρό ατύχημα στην εταιρεία.
Όπως φάνηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο  σήμερα, η υποχρηματοδότηση της εταιρείας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η μείωση του προσωπικού και οι ελλείψεις σε μέτρα προστασίας, δημιουργούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό, που οδηγεί όχι μόνο στην υποβάθμιση της εργασίας και της καθημερινότητας των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς  και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θανόντος.
Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για το τραγικό ατύχημα και την  ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ και του συνόλου των  φορέων που σχετίζονται με την πρόληψη των κινδύνων στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, προκειμένου να μην θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.
Η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε δήλωσή της:
Οδύνη είναι η μόνη λέξη για την απώλεια μιας ακόμη ανθρώπινης ζωής σε εργατικό ατύχημα .Η σκέψη μας είναι με την οικογένεια του εργαζόμενου που σκοτώθηκε σήμερα στη «ΛΑΡΚΟ».
Οι συνθήκες και τα αίτια του τραγικού εργατικού ατυχήματος πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
Τη Δευτέρα είχε σημειωθεί σοβαρό εργατικό ατύχημα στην ίδια επιχείρηση, το οποίο είχαν καταγγείλει οι εργαζόμενοι. Άραγε ελήφθησαν υπόψη οι καταγγελίες αυτές από την επιχείρηση και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα; Έγινε οποιαδήποτε ενέργεια, έλεγχος στην εταιρεία για τη λήψη μέτρων ασφαλείας μετά τις καταγγελίες;
Η επιχείρηση και τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι το τραγικό αυτό γεγονός το τελευταίο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: