Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Προχωράμε στη δημιουργία παρατηρητήριου για τον Covid19

Στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε δημιουργήθηκε το Παρατηρητήριο-Covid19 ως ανάγκη για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας πρωτίστως στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη και τις άλλες χώρες του κόσμου.

Από τη σελίδα του Παρατηρητηρίου στο Facebook (https://www.facebook.com/ParatiritirioCovid19/)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις 23/03/2020:
Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συμβολής για αυτές τις κρίσιμες και πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προχωράει στην δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου για τον Covid19. Στόχος του Παρατηρητηρίου είναι να συγκεντρώνει όλη την απαραίτητη εικόνα στους εξής τομείς:
  • Κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ελλείψεις και ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό.
  • Κατάσταση στην αγορά εργασίας, αντεργατικές παρεμβάσεις και καταγγελίες εργαζομένων για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Κατάσταση στην οικονομία, απαραίτητες κινήσεις για την στήριξη ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρηματιών και συνολικότερα οικονομικά μέτρα ανάσχεσης της κρίσης.
  • Δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής υποστήριξης που χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση.
  • Στόχος του Παρατηρητηρίου είναι:
  • Η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών, με ευθύνη και ψυχραιμία.
  • Η ανάδειξη των απαραίτητων μέτρων τόσο άμεσα για την δημόσια υγεία όσο και συνολικότερα για την ανάσχεση των αρνητικών επιπτώσεων που εμφανίζονται στους τομείς της εργασίας και της οικονομίας.
  • Η στήριξη δράσεων αλληλεγγύης που είναι απαραίτητες αυτό το κρίσιμο διάστημα.
Τέλος, ειδική καθημερινή εκπομπή με τον Κώστα Αρβανίτη θα κλείνει κάθε μέρα το έκτακτο ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού (22:00-23:00) στο Κόκκινο στους 105,5 και θα μεταδίδεται ζωντανά με εικόνα από τις εξής διευθύνσεις:
  • το κανάλι του Κόκκινου στο YouTube
  • τις σελίδες facebook του Παρατηρητηρίου, του Κόκκινου και της Αυγής.
Στοιχεία επικοινωνίας του Παρατηρητηρίου:
email: para.covid@gmail.com
facebook: Παρατηρητήριο-Covid19


Βίντεο και εικόνες που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Παρατηρητηρίου και αναδεικνύουν σημαντικά ζητήματα και ελλείψεις στην Ελλάδα στη μάχη καταπολέμησης του νέου κορωνοϊού και των συνεπειών αυτού:
Σε άλλες χώρες έχουν προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις εντός των αναγκών της συγκυρίας για την στήριξη της εργασίας και του εισοδήματος των εργαζόμενων με αναπλήρωση των μισθών στο 100%. Στην Ελλάδα όμως ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε πως ένα επίδομα 800 ευρώ είναι αρκετό και το συνοδεύει με πατ πατ στις πλάτες των εργαζόμενων που μετατρέπονται σε επιδοματούχους και πάρα πολλοί θα οδηγηθούν στην ανεργία. 533 ευρώ λιγότερα από τον κατώτατο μισθό είναι το επίδομα Μητσοτάκη.
Ούτε στα τρελά του όνειρα ο κ. Βρούτσης δεν θα έβρισκε καλύτερη ευκαιρία για να κάνει τα χατίρια του ΣΕΒ και των μεγάλων ομίλων για να διαλύσει την εργασία και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί πακτωλό χρημάτων για να στηρίξει το παρασιτικό κεφάλαιο των κολλητών της.
ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ para.covid@gmail.com
Δεν γίνεται να πολεμήσουν χωρίς ασπίδες και όπλα. Μην αφήνετε το υγειονομικό προσωπικό της χώρας χωρίς μέσα αυτοπροστασίας. Άμεση στήριξη του ΕΣΥ ΤΩΡΑ!
ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ para.covid@gmail.com
Να τους σταματήσουμε! ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ para.covid@gmail.com
Η κυβέρνηση διαλύει την εργασία, η εκ περιτροπής εργασία θα φέρει μείωση αποδοχών έως 50%, δημιουργούνται στρατιές άνεργων και φτωχών εργαζόμενων, οι εργαζόμενοι στη χώρα μετατρέπονται σε επιδοματούχους. Την ίδια ώρα εργοδότες ξεπερνούν κάθε όριο ξετσιπωσιάς ζητώντας από τους εργαζόμενους και μέρος του επιδόματος.

Άμεση αξιοποίηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας!
Η κυβέρνηση αντί να αυξάνει την αποζημίωση για τις ιδιωτικές κλινικές οφείλει να στηρίξει άμεσα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχει την δυνατότητα να κάνει περίπου 1000 διαγνωστικούς ελέγχους την ημέρα για τον Covid19, το μόνο που χρειάζεται είναι η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.
Μένουμε σπίτι και διεκδικούμε διαγνωστικούς ελέγχους για όλους και όλες.
Να μην μείνει κανένας άνθρωπος που έχει τα συμπτώματα του Covid19 χωρίς έλεγχο. Να νικήσει η ζωή.


Η κυβέρνηση συμφώνησε και πέρασε στην ΠΝΠ να δώσει ο ΕΟΠΥΥ διπλάσια αποζημίωση στα ιδιωτικά νοσοκομεία που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλαδή από 800 ευρώ στα 1600 ευρώ ημερησίως. Έτσι αντιλαμβάνονται την κρίσιμη περίοδο, καμία διάθεση για προσφορά στον λαό. Ακόμα και τώρα σε αυτή την ακραία κατάσταση νοιάζονται μόνο για τους κολλητούς τους και τους κάνουν δώρα - ντροπή. Καμία δικαιολογία, καμία υπαναχώρηση: ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ

Πατριωτισμός δεν είναι οι μεγάλες διακηρύξεις που δεν συνοδεύονται από σπουδαίες πράξεις. Πατριωτισμός είναι η διαρκής ευθύνη προς το συνάνθρωπο. Και σήμερα βρισκόμαστε όλοι και όλες στην στιγμή της μεγάλης ευθύνης. Η υγεία αποτελεί το ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα. Απαιτούμε ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και για τώρα στη μεγάλη κρίση της πανδημίας, αλλά και για πάντα. Ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας που δεν θα αφήνει ανθρώπους αβοήθητους.

Η αλληλεγγύη νίκησε! Τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά τις Κυριακές.
Η κυβέρνηση πρέπει να φροντίζει για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ, όχι να βάζει πλάτη στην καταπάτηση τους.
Μένουμε σπίτι και δείχνουμε την αλληλεγγύης μας σε όσους δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή.

Η κυβέρνηση συμφώνησε και πέρασε στην ΠΝΠ να δώσει ο ΕΟΠΥΥ διπλάσια αποζημίωση στα ιδιωτικά νοσοκομεία που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλαδή από 800 ευρώ στα 1600 ευρώ ημερησίως. Έτσι αντιλαμβάνονται την κρίσιμη περίοδο, καμία διάθεση για προσφορά στον λαό. Ακόμα και τώρα σε αυτή την ακραία κατάσταση νοιάζονται μόνο για τους κολλητούς τους και τους κάνουν δώρα - ντροπή. Καμία δικαιολογία, καμία υπαναχώρηση: ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ

Η αλληλεγγύη η δύναμη μας, η ζωή θα νικήσει!
Περισσότερους από 50 γιατρούς, νοσηλευτές και ειδικούς έστειλε η Κούβα στην Ιταλία. Με αυτό τον τρόπο, δείχνει στην πράξη τι σημαίνει αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Ευχαριστούμε Κούβα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: