Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Ημέρα της γυναίκας


ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Η  8η Μαρτίου  «Διεθνής Ημέρα της  Γυναίκας» αποτελεί την ανάμνηση μιας μεγαλειώδους διαμαρτυρίας του 1857, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη.
Στη σημερινή περίοδο της κρίσης  και της μνημονιακής πολιτικής αποτελεί αφορμή για προβληματισμό και έναρξη αγώνων ενάντια στον καπιταλισμό και το φάντασμα των αγορών  που καθορίζει τη ζωή και τα δικαιώματά μας για ισότητα των δύο φύλων και κοινωνική δικαιοσύνη.
Σ΄ αυτή  την περίοδο, που με τη βοήθεια των κυβερνήσεων των μνημονίων η ανεργία των γυναικών έχει «χτυπήσει κόκκινο», που οι διακρίσεις και η φτώχεια είναι γένους θηλυκού, που τα κρούσματα έκφυλης βίας αυξάνονται επικίνδυνα και δυστυχώς καταγράφονται φαινόμενα γενικής οπισθοχώρησης στα δικαιώματα- αντί να εισακουστούν οι ανάγκες του μισού πληθυσμού της κοινωνίας και να αναβαθμιστεί ο ρόλος της  Γραμματείας Ισότητας, διαπιστώνεται ένα ταχύτατο πισωγύρισμα από τις «μεταρρυθμιστικές» δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών με την υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων σε διεύθυνση «Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών». Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται η πολιτική της απόλυτης οπισθοδρόμησης της τρικομματικής κυβέρνησης.
                                               Η 8η Μαρτίου δεν είναι ΓΙΟΡΤΗ 
                                                   είναι ημέρα  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

ü  Αξιοπρεπή δουλειά για όλες- ίση αμοιβή, ίσες ευκαιρίες, αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστριών
ü  Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και αυτοδιάθεσης του σώματός τους
ü  Παύση του εξευτελισμού από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και της κρίσης ως άλλοθι για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους
ü  Ίση συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων με κοινωνική δικαιοσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: