Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Nίκος Χουντής από τη Λαμία: «Όλοι μαζί θα κάνουμε την προσπάθεια να γίνει η ελπίδα πραγματικότητα»Ρεπορτάζ – Νίκος ΠαρμενόπουλοςΜε μια δυνατή ομιλία ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Λαμία (13/6/2012), κάλεσε όλους τους δημοκράτες και πατριώτες να δώσουν δύναμη στην ελπίδα που έχει όνομα και περιεχόμενο, στηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού, ο Νίκος Χουντής μεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία του:

«Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ένα δημοκρατικό και πατριωτικό καθήκον. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, γιατί η πολιτική μας ενώνει το λαό, ενώνει για να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να σταματήσουμε μόνοι μας. Αυτό που ζητάμε είναι η στήριξη σας για να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο. Θέλω να ευχαριστήσω το λαό της Λαμίας που ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δεύτερη δύναμη με ένα ικανοποιητικό ποσοστό. στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Αλλά θέλω να σας πω ότι δε μας φτάνει. Για την Κυριακή, για την μεγάλη ανατροπή, για το αποφασιστικό βήμα για να ολοκληρωθεί αυτή η ανατροπή. Έτσι καλώ τους πολίτες που στις 6 Μάη δεν μας ψήφισαν, να μας εμπιστευτούν. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να τους πείσουμε να μας εμπιστευτούν . Και να ξέρουν ότι δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους και την ελπίδα τους.


Λέει ο ποιητής και το τραγούδι:»Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού. Ποιος τη σταματαέι; Ποιος τη σταματαέι;» Είπαν: «οι εκλογές στις 6 του Μάη ήταν οργή και αγανάκτηση. Τώρα πιο ψύχραιμα θα δουν τα πράγματα«.


Είναι γεγονός φίλοι και φίλες, ότι η οργή και η αγανάκτηση του λαού για τις πολιτικές του μνημονίου, για την αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, για την καταρράκωση της αξιοπρέπειας της πατρίδας είναι μεγάλη. Και η οργή αυτή δεν αφορά μόνο το Μνημόνιο. Είναι οργή συσσωρευμένη για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, πολιτικές διαπλοκής και διαφθοράς, πολιτικές περιφρόνησης των εργαζομένων, των εργατών, των αγροτών, της νέας γενιάς παρά τις υποσχέσεις, για τις πολιτικές περιφρόνησης της ανάπτυξης της πατρίδας. Και φτάσαμε σε αυτό το σημείο που η οργή και η αγανάκτηση πέταξε το καπάκι. Αποδοκίμασε τα κόμματα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο πρωτοφανές επίπεδο πανελλαδικά του 32%.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: