Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Aντιπροσωπεία της Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης και ενημερώθηκε για τα φλέγοντα και χρόνια προβλήματα των πυροσβεστών της περιοχής μας, που είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής στα πλαίσια του Καλλικράτη.

Η πολιτική των κυβερνήσεων που θέλουν να αντιμετωπίσουν λογιστικά τόσο τα προβλήματα των εργαζομένων όσο και τα προβλήματα των δημοσίων υπηρεσιών και της κοινωνίας, με τον ίδιο λογιστικό τρόπο αντιμετώπισαν τα ζητήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, θέτοντας σε κίνδυνο την πυρασφάλεια των πολιτών και της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με του κινδύνους πυρκαγιάς σε ευαίσθητες περιοχές της περιφέρειάς μας, και που θα έχουν σαν άμεση συνέπεια την έλλειψη ασφάλειας των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος στις γύρω περιοχές, και πολύ σωστά έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα:

Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Επιτροπής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι:

α. Αναστολή λειτουργίας των π. κλιμακίων Αργυροχωρίου-Στυλίδας-Πολύδροσου με τη φτηνή δικαιολογία για όφελος δαπανών 3.350€ για το π.κ. Στυλίδας και 3.820€ για το π.κ. Πολύδροσου

β Αναστολή λειτουργίας της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας που έχει να δείξει πλούσιο έργο σ’ ένα νομό σεισμογενή, με το μεγαλύτερο αγωγό καυσίμων του στρατού, την αποθήκη υλικού πολέμου και τη Βι.Πε. Λαμίας

Για να υπάρξει σωστή κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της Π.Υ. θα πρέπει:

1. Να μην μειωθούν τα κονδύλια στον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες των υπηρεσιών τους.

2. Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και όχι να καταργηθούν δια νόμου

3. Να σταματήσει το αναξιοκρατικό σύστημα κρίσεων

4. Να μην υποστούν περεταίρω μείωση του εισοδήματός τους (το οποίο έχει ήδη μειωθεί δραματικά), να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και μειωθούν οι συντάξεις

5. Να αναγνωριστεί ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή η εργασία των πυροσβεστών

6. Να αποκαταστήσουν τα παιδιά των πυροσβεστών παθόντων στην υπηρεσία

Σαν ΣΥΡΙΖΑ απαιτούμε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν οι προτάσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων από την κυβέρνηση. Επίσης θα πρέπει να εκτιμήσει την καθολική αντίθεση των ίδιων των πυροσβεστών και την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται απ’ τα θεσμικά της όργανα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δηλώνουμε ότι υπάρχει ανάγκη συντονισμού των αγώνων όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εκφράζουν.

Είμαστε πλάι στο δίκαιο αγώνα των πυροσβεστών και θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους και με την κοινοβουλευτική μας εκπροσώπηση. Η ανάγκη για ανάπτυξη στον τόπο μας ξεκινάει από τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, ο οποίος θα πρέπει να αποτελέσει το βασικό μοχλό στήριξης για την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: