Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κάλυψη των λαϊκών εκδηλώσεων κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου από μερίδα των τηλεοπτικών σταθμών

Η παλλαϊκή έκρηξη σε όλες τις πόλεις της χώρας μας κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ήταν αναμενόμενο να ανησυχήσει το καταρρέον σύστημα διαπλοκής της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής εξουσίας του τόπου μας.Η απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας, όμως, όταν έρχεται σε τόσο μεγάλη σύγκρουση με τη πραγματικότητα που ζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, μοιάζει με φαιδρή και κωμική .Στα χθεσινά δελτία ειδήσεων, των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ΜEGA, STAR και ΣKAΪ, επιχειρήθηκε, με τρόπο που εξοργίζει, να εμφανίσουν την αυθόρμητη και δίκαιη οργή του λαού και της νεολαίας μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που καταδικάζει την κοινωνία στη φτώχεια και στην απελπισία, ως οργανωμένο σχέδιο μειοψηφιών με στόχο την κατάλυση της δημοκρατίας. Έφτασαν δε στο σημείο είτε ευθέως, είτε μέσω φιλοξενούμενων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί τις αποδοκιμασίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι προσχεδίασε και προέτρεψε επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων. Και σα να μη φτάνει αυτό δεν επέτρεψαν ούτε καν να ακουστεί η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις συκοφαντικές αυτές επιθέσεις.

Ειδικά, δε, στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA, αρνήθηκαν, τόσο στον εκπρόσωπο Tύπου Πάνο Σκουρλέτη, όσο όμως και στο σύμβολο της εθνικής μας αντίστασης, Μανώλη Γλέζο, να παρέμβουν για να αποκαταστήσουν την αλήθεια κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου του σταθμού .Η απόπειρα συκοφάντησης αλλά και φίμωσης του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν μας εκπλήσσει.

Αυτό που θα εκπλήξει τους εμπνευστές αυτής της ενορχηστρωμένης επίθεσης είναι η ταχύτητα με την οποία θα τους απαξιώσει ο λαός μας. Γιατί την εποχή του διαδικτύου και της ταχύτητας της ενημέρωσης η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Το σχέδιο της γκρίζας προπαγάνδας-ενημέρωσης κυβερνητικής έμπνευσης θα πέσει στο κενό.

Ενημερώνουμε λοιπόν και τους τηλεθεατές του ΜΕGA, που φιλοξένησε τη συκοφαντική επίθεση του κ. Μαγκούφη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν καταδέχτηκε την απάντηση μας , ότι ο πολίτης που επιτέθηκε εναντίον του ήταν μέχρι πρότινος συνεργάτης του πολιτικού του γραφείου και μέλος της Ν.Ε. της Ν. ΠΑΣΟΚ κι όχι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε επίσης να καταστήσουμε απολύτως σαφές πως δεν μας εκφράζουν και δεν υιοθετούμε τις αποδοκιμασίες απέναντι στο πρόσωπο και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος πρέπει να αποτελεί σύμβολο ενότητας του λαού και εγγυητή της πιστής εφαρμογής του Συντάγματος και της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος .

Η κυβέρνηση ωθεί την κοινωνία στα άκρα , την εξοντώνει καθημερινά , την αγνοεί προκλητικά . Η συνέχιση της παραμονής της καθίσταται επικίνδυνη και η δημοκρατική ανατροπή της, όρος για την σωτηρία των εργαζομένων , της νεολαίας και της μεγάλης πλειοψηφίας κοινωνίας αλλά και για τον ίδιο τον τόπο μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: