Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ:ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ
Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 6μμ συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου
προσυγκέντρωση 17:30μμ Εγνατίας και Βενιζέλου

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ

Το μεσοπρόθεσμο μνημονιακό πρόγραμμα ρημάζει τα πάντα. Η ύφεση έχει πάρει ιστορικά πρωτοφανείς εφιαλτικές διαστάσεις. Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ και καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη! Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί. Χιλιάδες νέοι και νέες με πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα αναζητούν εργασία ως μετανάστες στο εξωτερικό. Οι μισθοί μειώνονται δραστικά και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι συντάξεις με συνεχείς περικοπές μετατρέπονται σε απλά φιλοδωρήματα. Οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο. Το κοινωνικό κράτος έχει εξαερωθεί. Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζουν μαζικά λουκέτο! Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες πνίγονται! Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής. Ο προϋπολογισμός παρά τα σκληρά μέτρα και εξαιτίας τους, για άλλη μια φορά έχει εκτροχιαστεί και βρίσκεται εκτός των επίσημων στόχων! Νέα επαχθή μέτρα, στο πλαίσιο ενός μακάβριου φαύλου κύκλου «μέτρα – ύφεση – μέτρα», προετοιμάζονται ενόψει ΔΕΘ!
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι και συνταξιούχοι,
Να αμφισβητήσουμε το δημόσιο χρέος ως χρέος του ελληνικού λαού, με κριτήριο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, να κάνουμε σαφές πως η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών (μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα κλπ) είναι το πρώτο καθήκον μιας προοδευτικής διακυβέρνησης και όχι η εξυπηρέτηση των τοκογλύφων, να διεκδικήσουμε τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του, αξιοποιώντας όλα τα όπλα αποφασιστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης (λογιστικό έλεγχο, αμφισβήτηση, αθέτηση πληρωμών κ .α.), την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, τη διέξοδο από την κρίση και τη σοσιαλιστική προοπτική.
Μπορούμε να ξεπεράσουμε την συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και την πολιτική περιχαράκωσης του ΠΑΜΕ με την οργάνωση, συσπείρωση, ενότητα και κινητοποίηση της εργατικής βάσης.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να σύρει τους εργαζόμενους σε διαρκή λιτότητα και να εκποιήσει το δημόσιο πλούτο. Δεν εκλέχτηκε με βάση τέτοια προγραμματική δέσμευση και ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αλλά και των νέων αντικοινωνικών μέτρων που ετοιμάζονται υπερβαίνουν την κυβερνητική θητεία της.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είναι η πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους κυβέρνηση της χώρας μετά το 1974. Πρέπει να φύγει με τους αγώνες του λαού το συντομότερο δυνατό μαζί με την τρόικα και τα μνημόνιά τους πριν μετατρέψει τη χώρα μας σε κοινωνικό και παραγωγικό νεκροταφείο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων στη
ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ
• την μη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του νέου μνημονίου,
• την αποδέσμευση της χώρας μας από την Τρόικα και το μνημόνιο,
• την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,
• να ξαναπάρουμε πίσω ότι χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα στον ένα χρόνο του μνημονίου,
• την υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας,
• τη στήριξη με όλα τα μέσα της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
• την απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: