Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Φθ/δας για τη σημερινή συγκέντρωση του Εργατικου Κέντρου


Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κηρύξει πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, στην πλειοψηφία της κοινωνίας, την ώρα που απαιτείται η μεγαλύτερη συστράτευση δυνάμεων και η μέγιστη κοινή δράση των εργαζομένων για την απόκρουση των βάρβαρων, αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας (ΕΚΦ) δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις και στο ρόλο που της έχουν αναθέσει οι εργαζόμενοι.

Τα παραπάνω φρόντισαν να αποδείξουν περίτρανα οι συνδικαλιστές της διοίκησης του ΕΚΦ με:

1)τη συμμετοχή τους στην προγραμματισμένη χθεσινή (4/3) εθιμοτυπική συνάντηση με την Περιφερειάρχη Στερεάς, τη στιγμή που εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Λαμία και δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα διαδήλωναν μαχητικά κατά των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης

2)την ανεπαρκή προετοιμασία και προσπάθεια κινητοποίησης των εργαζομένων για μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση του ΕΚΦ

3)την αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους, αποκλείοντας τον εκπρόσωπο του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ από το πρόγραμμα ομιλιών της συγκέντρωσης και απειλώντας δια στόματος προέδρου του ΕΚΦ το μόνιμο αποκλεισμό μας από το πρόγραμμα μελλοντικών εκδηλώσεων.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή, ανυποχώρητο και ενωτικό αγώνα για ένα κοινό μέτωπο ανατροπής του κυβερνητικού προγράμματος σταθερότητας. Καμία αναστολή, καμία τρικλοποδιά συνδικαλιστικών ηγεσιών, καμία λογική διάσπασης δεν πρέπει και δεν μπορεί να βάλει φράγμα στο ποτάμι της οργής και της αγωνιστικής διάθεσης που πρέπει να πλημμυρίσουν τους δρόμους του αγώνα.
Αυτή την ώρα απαιτείται η μέγιστη κοινή δράση όλου του εργαζόμενου κόσμου ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουν ή τι κόμμα ψηφίζουν. Ο διαχωρισμός, οι αποκλεισμοί και οι διχαστικές λογικές και πρακτικές συνιστούν τη μεγαλύτερη υπονόμευση των λαϊκών συμφερόντων.
Αυτή την ώρα, ακόμη και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να σκεφτούν έστω και αυτή την ατομική τους υστεροφημία και να βγουν από το γύψο της κυβερνητικής συναίνεσης.
Απευθύνουμε μήνυμα ενότητας και κοινής δράσης, τόσο προς τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΕΚΦ, όσο και προς τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ επαναλαμβάνοντας την πρόσκλησή μας για ενωτικές, κοινές μαζικές διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι μέρες είναι ιστορικές και πρέπει να ανταποκριθούμε. Μπορούμε να νικήσουμε
Χτυπάνε κατακτήσεις ενός αιώνα - Όλοι στο δρόμο του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: