Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/3


Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς Φθ/δας
Κάλεσμα για την απεργία της 11ης Μαρτίου
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/3


Τα βάρβαρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι επίθεση χωρίς προηγούμενο στον κόσμο της εργασίας, στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Αποτελεί ιστορικά τη μοναδική μείωση μισθών μετά τη ναζιστική Κατοχή και είναι μια τεράστια ληστεία εισοδήματος με κόψιμο επιδομάτων και δώρων, πάγωμα συντάξεων, εξωφρενικούς φόρους. Την ίδια στιγμή δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από τους πλούσιους, δεν κόβει ούτε ένα ευρώ από τους εξοπλισμούς, δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον από τις τράπεζες, τους μεγαλύτερους ληστές του λαού.

Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε βάθεμα της ύφεσης, σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας στη χώρα μας.
Το πιο σημαντικό είναι ότι δε θα σταματήσουν εδώ. Περιμένουν, μετράνε την αντίδραση του λαού για να προχωρήσουν σε παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα, στη συνέχιση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, στην ουσιαστική και τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Έχουμε χιλιάδες λόγους να βγούμε όλοι στο δρόμο. Ο εργαζόμενος κόσμος πρέπει από την απόγνωση και το σοκ να περάσει στην ενεργητική αντίσταση. Έχουμε ανάγκη ΕΝΑ μεγάλο κίνημα ενάντια στο κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενάντια στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας.

Καλούμε για πολλοστή φορά σε κοινή δράση όλο τον κόσμο της εργασίας, τους κοινωνικούς αγωνιστές, τους συνδικαλιστές που σέβονται το ρόλο τους, τους νέους και τις νέες, στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, που θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και θ’ ανοίξει το δρόμο για μία άλλη πορεία της χώρας μας.
Καλούμε για πολλοστή φορά τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του Εργατικού Κέντρου Φθ/δας (ΕΚΦ), αλλά και του ΠΑΜΕ, να αναλογιστούν την κρισιμότητα και ιστορικότητα των εξελίξεων και να αναλάβουν δημόσια απέναντι στους εργαζόμενους τις ιστορικές τους ευθύνες, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση του λαού για ενωτικές, κοινές μαζικές διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις με αρχή την αυριανή πανελλαδική, πανεργατική απεργία.
Καλούμε ιδιαίτερα την ηγεσία του ΕΚΦ να αναλάβει δημόσια τις βαρύτατες πολιτικές της ευθύνες για τη σχεδιασμένη, κατευθυνόμενη, ποταπή, συκοφαντική και διασπαστική επίθεσή της σε συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ Φθ/δας, εκτοξεύοντας σε ανακοίνωσή της βαρύτατα συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, στοχοποιώντας πρόσωπα κι όχι πολιτικές, αποδεικνύοντας περίτρανα, στις ιστορικές αυτές στιγμές, την ένδεια πολιτικής επιχειρηματολογίας, την πολιτική της ανωριμότητα και ανεπάρκεια. Στα πρόσωπα των δύο βαλλόμενων συνδικαλιστών μας - που το ήθος τους διακρίνεται σε όλη την κοινωνική και πολιτική τους διαδρομή – προσπαθούν να χτυπήσουν συνολικά το ΣΥΡΙΖΑ Φθ/δας και τις δυνάμεις της μαχόμενης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τους καλούμε να ανακαλέσουν τους προσωπικούς συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και, αν μπορούν, να μιλήσουν πολιτικά. Όταν η διεκδίκηση του δικαιώματος στον πολιτικό λόγο βαφτίζεται από την ηγεσία του ΕΚΦ «τραμπουκισμός» και η πολιτική κριτική «υβριστικά συνθήματα», ας μην ψάχνεται γιατί οι εργαζόμενοι της γυρίζουν την πλάτη και δε συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Η ηγεσία του ΕΚΦ θα πάρει την απάντηση που της αξίζει. Και η δική μας απάντηση ήταν, είναι και θα είναι πολιτική!

Ο αγώνας δεν έχει κριθεί. Οι κρίσιμες μάχες είναι μπροστά μας.
Όλοι στο δρόμο του αγώνα.


Προσυγκέντρωση Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις10 πμ στη Συνεταιριστική Τράπεζα, στην οδό Διάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: