Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ;

Μια από της υποθέσεις που κυριαρχούν στην πολιτική αντιπαράθεση με εξαιρετική οξύτητα το τελευταίο διάστημα είναι αυτή της διπλής ανάπλασης και του γηπέδου.
­Σε όλη αυτή την ιστορία, ακούσατε ή είδατε κάπου το ΚΚΕ; Και δεν εννοώ αν έβγαλε κάποια ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Ριζοσπάστης.
Είδατε στα εκατοντάδες άρθρα στις εφημερίδες και το internet ή στα κανάλια να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στη θέση του ΚΚΕ;
Είδατε το ΚΚΕ να βγαίνει δυναμικά προς τα έξω να πεί την άποψη του;
Είμαι σίγουρος πως όχι και είμαι σίγουρος επίσης ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ακούσει ποια είναι η θέση του ΚΚΕ. Και ποια είναι; Το ΚΚΕ είναι αντίθετο συνολικά με την διπλή ανάπλαση και με το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Μάλιστα σε ανακοίνωση της η δημοτική του παράταξη στο δήμο Αθηναίων την πέφτει στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Ερωτηματικά προκαλεί και η τοποθέτηση της «Ανοιχτής Πόλης» (ΣΥΡΙΖΑ) που διαχωρίζει το γήπεδο του ΠΑΟ, από την υπόλοιπη λεγόμενη «Διπλή Ανάπλαση».» Όμως αυτό που πραγματικά προκαλεί ερωτηματικά δεν είναι αν η θέση του ΚΚΕ είναι σωστή, αλλά γιατί δεν τη λέει προς τα έξω. Γιατί δηλαδή τεχνηέντως μένει έξω από την κόντρα. Ενώ ο Τσίπρας δεν ήταν ευπρόσδεκτός στην γιορτή των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού η Κανέλλη ήταν παρότι ανήκει σε ένα χώρο που είναι αντίθετος με το γήπεδο. Γιατί άραγε; Πολύ απλά γιατί από τη μία τα συμφέροντα δεν τα ενδιαφέρει τι άποψη έχεις από μέσα σου, αρκεί να μην τη λες και να μην την παλεύεις.
Ενώ από την άλλη το ΚΚΕ ξέρει ότι αν πει τη θέση του και την παλέψει θα υποστεί πόλεμο από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα ΜΜΕ και φυσικά θα διακινδυνεύσει τους ψήφους των Παναθηναϊκών. Στην τωρινή περίπτωση το ΚΚΕ και έχει σκληρή θέση για να το παίζει μάγκας εντός του κόμματος και να έχει να λέει μετά, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει την πιθανή φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει κανέναν λόγο να την μοιραστεί πηγαίνοντας κόντρα στην πρωτοφανή συμμαχία των μεγάλων συμφερόντων του κεφαλαίου, τα οποία κατά τα άλλα καταργέται κάθε τρεις φράσεις. Μιλάμε για το απόγειο της πολιτικής λαμογιάς. Και είναι λαμογία γιατί το ΚΚΕ δεν έχει πολιτικά κακή θέση, απλά βάζει κάτω τα τεφτέρια και αποφασίζει να μην την προβάλει. Πρόκειται για ξεκάθαρη τακτική ψηφοθηρίας που επιτυγχάνει γιατί και τα ΜΜΕ του κατεστημένου, έχουν επιλογή να μην κάνουν κανέναν πόλεμο στο ΚΚΕ. Θέλουν να υπάρχει μία αριστερά στην Ελλάδα και αυτή να είναι το ΚΚΕ. (το είπε άλλωστε και το ΛΑΟΣ) Σε άλλη περίπτωση η θέση του θα είχε γραφεί επανειλημμένα στον τύπο και θα είχε ακουστεί στην τηλεόραση και το ράδιο με τα ανάλογα αναθέματα. Από αυτό βγαίνει και το συμπέρασμα ότι ο πόλεμος που γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ προσχηματικά χρησιμοποιεί το γήπεδο, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα γινόταν και προς το ΚΚΕ και προς το ΠΑΣΟΚ για την τριγλωσσία του στο θέμα. Απλώς είναι άλλη μία ευκαιρία να χτυπήσουν μια αριστερά που παρά τις αδυναμίες της, δεν την χωράει το πολιτικο σύστημα. Θα ήθελα να συμπληρώσω και όποιος μπορεί ας με διαψεύσει, ότι ανάλογα «μετρημένη» παρουσία στο θέμα έχουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, από τους οποίους (ως οικολόγοι) θα περίμενε κανείς περισσότερες πρωτοβουλίες πέραν 2-3 δελτίων τύπου και φυσικά από πολλές άλλες μικρές οργανώσεις της αριστεράς οι οποίες επίσης είναι σχετικά διακριτικές στο θέμα. Για τις τελευταίες δεν πιστεύω ότι είναι θέμα ψηφοθηρίας, απλά συχνά φτάνουν με ταραταζούμ στο τέλος ενός αγώνα γιατί είναι ανίκανες (όχι πάντα) να αξιολογήσουν τα ζητήματα έγκαιρα. Πάντως το σίγουρο είναι ότι αν στον Ελαιώνα είχαν εμπλακεί με κάποιο φανταστικό τρόπο και οι Αμερικάνοι θα γινόταν χαμός από δράση! Γιατί όπως λέει και ένας φίλος μου: «Παραμύθι χωρίς δράκο, δεν πουλάει»

Υ.Γ.
Ξέρω και τι δικαιολογίες θα πουν οι ΚΚΕδες. Θα αρχίσουν να αραδιάζουν μια σειρά από άλλα σοβαρά ζητήματα της περιόδου για να δικαιολογήσουν την απουσία τους, και θα τελειώσουν ότι το αν το ΚΚΕ είναι κατά των μεγάλων συμφερόντων το έχει αποδείξει και θα αραδιάσουν ένα άλλο κατάλογο. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν τη στάση τους σε αυτό το θέμα. A! Θα πουν και ότι η Κανέλλη δεν είναι ΚΚΕ, αλλά συνεργαζόμενη.

AΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ http://syrizachiou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: