Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Το τελευταίο διάστημα μετά τη διάσταση που πήραν οι αντιδράσεις της νεολαίας απέναντι σε ένα κράτος που δολοφονεί και στερεί την ελπίδα στη νέα γενιά έχει διαμορφωθεί μια συμμαχία ετερόκλητων δυνάμεων που αποτελείται από την Κυβέρνηση της ΝΔ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ηγεσίας του ΚΚΕ που με συκοφαντίες προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν ‘χαϊδεύει τα αυτιά’ ή βρίσκεται ‘πίσω’ από τους κουκουλοφόρους.

Σε τοπικό επίπεδο είχαμε τη χθεσινή προβοκατόρικη εμφάνιση σε τηλεοπτικό κανάλι του κ. Καραγάτσου , εκδότη τοπικής εφημερίδας που εμφανίστηκε υπερασπιστής του αστυνομικού κράτους και προσπάθησε με χοντροειδή ψέματα για το περιεχόμενο του πανό του ΣΥΡΙΖΑ να ενοχοποιήσει το κόμμα μας. Εκείνο που κατά τη γνώμη μας πραγματικά ενόχλησε τον κ. Καραγάτσο και τους αντιδραστικούς κύκλους είναι η μεγάλη σε όγκο και παλμό ειρηνική συγκέντρωση και πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, η αύξηση της επιρροής μας στους εργαζόμενους και τη νεολαία και η αποτυχία τους να προκαλέσουν επεισόδια και να δημιουργήσουν κλίμα φόβου πάνω από τη πόλη.

Είχαμε ακόμα τις προκλητικές δηλώσεις του Πάγκαλου που πρόσφατα επισκέφτηκε τη Λαμία και κατηγόρησε για ‘ κοντά παντελονάκια’ και ‘ πολιτική αλητεία’ την ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώσεις που δεν είδαμε να αποδοκιμάζονται από την ΝΕ Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες απόψεις παρά τις επίσημες διαψεύσεις εντάσσονται κατά τη γνώμη μας στα διάφορα σενάρια για συναινετικές λύσεις κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πίσω από τα οποία βρίσκονται ισχυροί  κύκλοι του πολιτικού, οικονομικού και εκδοτικού κατεστημένου, που θέλουν να μην αλλάξουν τα πράγματα σε μια προοδευτική αριστερή κατεύθυνση.

Στο χορό αυτό των επιθέσεων ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς πρωτοστατεί και η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία κυριαρχείται από το άγχος του ποιος θα ηγεμονεύσει στο χώρο της Αριστεράς και ενοχοποιεί το αυθόρμητο κίνημα της νεολαίας όταν δεν μπορεί να ελέγξει παρέχοντας έτσι ένα πολύτιμο στήριγμα στο ετοιμόρροπο κράτος της δεξιάς.
Οι πρωτοφανείς αυτές συκοφαντίες απέναντι σε μια πολιτική δύναμη της δημοκρατικής Αριστεράς, για το οποία όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει η τυφλή βία είναι έξω από την κουλτούρα της, αποσκοπούν κατά τη γνώμη μας να βρουν εξιλαστήρια θύματα για να μεταθέσουν τις ευθύνες από τους πραγματικούς υπεύθυνους της πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε καθημερινά. Αποσκοπούν ακόμα να απομονώσουν από το λαϊκό κίνημα μια ριζοσπαστική πολιτική δύναμη που ενοχλεί το κατεστημένο πολιτικό σκηνικό και δεν συμβιβάζεται με μια τακτική εκφοβισμού και υποστολής των αγώνων των νέων, των εργαζόμενων, των αγροτών, των επαγγελματιών που πλήττονται από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού . Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στόχος γιατί δεν εντάσσεται σε ένα σάπιο σύστημα αλλά θέλει να το αλλάξει.

Οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες δεν θα μας σταματήσουν να αφουγκραζόμαστε τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τα κινήματα και να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Η δική μας αίσθηση από την επαφή μας με τους πολίτες είναι ότι δεν είμαστε καθόλου απομονωμένοι από τον κόσμο της Αριστεράς και τους δημοκρατικούς πολίτες που όχι μόνο δεν υιοθετούν αυτές τις συκοφαντικές τακτικές απέναντι στο κόμμα μας αλλά τοποθετούνται θετικά για την πολιτική μας δράση και βλέπουν με ελπίδα τις κινητοποιήσεις της νέας γενιάς.

1 σχόλιο:

Τάκης Τσαντήλας είπε...

Τους χαλάμε
τη «σούπα» σύντροφοι..
Τους πονάει η ενωτική
και ανατρεπτική δράση
του ΣΥΡΙΖΑ..
Δεξιοί, ακροδεξιοί,
σοσιαλδημοκράτες και σταλινικοί
σε αγαστοί σύμπραξη ξεφωνίζουν
σαν παρθένες γεροντοκόρες..
Ψηλά τις παντιέρες..
Το φως της αυγής αχνοφέγγει
πορφυρό στον ορίζοντα..

Να είστε καλά.. Καλημέρα..