Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008

Δεν θα πληρώσουμε εμείς τη δική τους κρίση!

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία 9.12.08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν θα πληρώσουμε εμείς τη δική τους κρίση!
Την κρίση να πληρώσουν το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες!
Στις 10 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση 10/8/08 ώρα 10.30 στη πλατεία Διάκου
----------------------------------------------------------------------------------------------
Την ώρα που οι νεοφιλελεύθεροι απανταχού της γης, παρά την κρίση που προκάλεσε ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, επιμένουν στις αντεργατικές πολιτικές τους,
Την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις πριμοδοτούν τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις,
Την ίδια ώρα που στη χώρα μας οι τραπεζίτες και οι επιχειρήσεις τρίβουν τα χέρια τους με τις προτάσεις της, ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,
Εμείς λέμε:
Αλλάξτε στόχο, αλλάξτε πολιτική. Τώρα να στηριχτούν άμεσα οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να κινηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο η οικονομία σε μια ριζικά διαφορετική στόχευση. Να σταματήσουν οι απαράδεκτες λογικές που θέλουν να αξιοποιήσουν το σημερινό αντεργατικό πλαίσιο όπως διαμορφώθηκε από τους νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να μοιράσουν την ανεργία στους εργαζόμενους, για να σωθούν δήθεν οι επιχειρήσεις. Όλη την προηγούμενη περίοδο κάποιοι θησαύρισαν. Καμία ανοχή σε εκκλήσεις αυτοσυγκράτησης και σε εκβιασμούς, σε προσχηματικές «προτάσεις» απώλειας δικαιωμάτων για να μην έρθουν τα χειρότερα.
Λέμε ΟΧΙ στον προϋπολογισμό της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, των περικοπών, που μεταφέρει τα βάρη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που περιορίζει τις κοινωνικές δαπάνες , αποδιαρθρώνει τις δημόσιες επιχειρήσεις και μειώνει δραστικά τις επενδύσεις.
Η κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την απροκάλυπτη εκτέλεση του 15χρονου μαθητή απαιτεί ένταση και όχι υποστολή των αγώνων, για σπάσιμο του φόβου και όχι υποταγή σε αυτόν. Τα συνδικάτα οφείλουν να σταθούν πιο κοντά στους νέους που εξεγείρονται αυτή την περίοδο, να ενώσουν τη φωνή τους με αυτό το πρωτόγνωρο κύμα οργής και αγανάκτησης που πλημμυρίζει τους δρόμους, τα σχολεία και τις πλατείες.

Τώρα είναι η ώρα των μαχητικών κινητοποιήσεων. Του ενωτικού και μαζικού αγώνα.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους του Νομού Φθιώτιδας, όλους όσους πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες και αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης στη πανελλαδική γενική απεργία και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, ώρα 10.30 το πρωί στην πλατεία Διάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: