Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Να φύγουν οι δολοφόνοι

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμία 8.12.08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οργή και οδύνη είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στον ελληνικό λαό και τη νεολαία μετά την απροκάλυπτη εκτέλεση του 15χρονου μαθητή στην Αθήνα. Η δολοφονική αυτή ενέργεια των δυνάμεων καταστολής ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των εχθρικών ενεργειών της κυβέρνησης απέναντι στη νεολαία. Η κυβέρνηση πυροβολεί τη νεολαία με σφαίρες ανεργία, ανασφάλεια, αστυνομική βία και πυροδοτεί την κοινωνική διαμαρτυρία και την κοινωνική σύγκρουση.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τη δολοφονία του 15χρονου νέου καθώς έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο ατιμωρησίας των αστυνομικών δυνάμεων όπως προκύπτει από την έκβαση υποθέσεων σαν αυτή της «ζαρντινιέρας», το βασανισμό κρατουμένων στα κρατητήρια της Ομόνοιας, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις κινητοποιήσεις με τη χρήση ωμής και απροκάλυπτης βίας και καλλιεργεί συστηματικά ένα κλίμα αυταρχισμού και αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Κουραστήκαμε να ακούμε για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, για παραιτήσεις πολιτικών υπευθύνων οι οποίες δεν γίνονται δεκτές. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει και αυτός δεν είναι άλλος από τους εργαζόμενους και τη νεολαία που θα υπερασπισθούν με συλλογικό και ειρηνικό τρόπο τα δημοκρατικά τους δικαιώματα αλλά και εδώ που φτάσαμε την ίδια τους τη ζωή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία και καταστολή σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου ώρα 7μμ στην πλατεία Διάκου και καλεί σε συμμετοχή κάθε πολίτη που επωμίζεται την ευθύνη να φωνάξει: «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: