Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας τιμά τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου για ‘Ψωμί –Παιδεία- Ελευθερία’. Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες, τους σημερινούς και τους αυριανούς, για ειρήνη και κοινωνική απελευθέρωση.

Το μήνυμα το δικό μας είναι η ενωτική προσπάθεια για να αναστηλωθούν οι αξίες της συλλογικής δράσης για ένα άλλο κόσμο αλληλεγγύης χωρίς αποκλεισμούς, ρατσισμούς και εθνικισμούς. Να δώσουμε τη μάχη για να γίνει παρελθόν η γενιά των 700 ευρώ, για αξιοπρεπή μόνιμη και σταθερή εργασία, για το 5% για την Παιδεία, για την ελεύθερη πρόσβαση των αποφοίτων του Λυκείου στα δημόσια Πανεπιστήμια, για την υπεράσπιση του άρθρου 16, για ποιότητα ζωής και προστασία του περιβάλλοντος Να ενισχύσουμε την αλλαγή του πολιτικού τοπίου που έχει ήδη ξεκινήσει ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα πολιτικά αδιέξοδα του δικομματισμού.

Πιστεύουμε ότι η εγρήγορση της συλλογικής ιστορικής μνήμης μπορεί και σήμερα να εμπνέει και να διδάσκει τους νέους για τις αξίες της Aντίστασης, της Eλευθερίας και Εθνικής αξιοπρέπειας. Σε μια περίοδο κρίσης αξιών που γίνεται συστηματική προσπάθεια η ιστορική αλήθεια να αλλοιωθεί και να αμβλυνθεί ώστε να γίνει ακίνδυνη για το σύστημα και με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 73 αλλά και την επέτειο της Ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου τον Νοέμβρη του 1942, μιας κορυφαίας στιγμής της αντιφασιστικής πάλης του λαού μας,

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας οργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

‘Από το ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ και το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα’.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008 στο βιβλιοπωλείο ‘Λυχνάρι’ στην πλατεία Λαού με ομιλητές τον Αλκη Ρήγο, πανεπιστημιακό και τον Νίκο Γιαννόπουλο από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: