Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008

Σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ


Σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά στην περιοχή μας για να εγκαινιάσει την παράκαμψη των Θερμοπυλών- τμήμα της ΠΑΘΕ που έπρεπε να είχε παραδοθεί πριν ένα χρόνο-ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας επισημαίνει τα παρακάτω:
- Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από επικοινωνιακές τελετές κάθε φορά που κατασκευάζεται ένα τμήμα του πετάλου του Μαλιακού αλλά την γρήγορη ολοκλήρωση του φονικού πετάλου πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Θεωρούμε απαράδεκτο ενώ το τμήμα αυτό είχε ολοκληρωθεί από την περασμένη εβδομάδα αντί να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία να περιμένει τον Υπουργό για να κόψει την κορδέλα.
- Θέλουμε να θυμίσουμε ότι παρά τις υποσχέσεις δεν έχουν γίνει ακόμα οι δρόμοι πρόσβασης, τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα , η βελτίωση του οδοστρώματος και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος που με την ανοχή των υπευθύνων έχει κακοποιηθεί βάναυσα από τις κατασκευάστριες εταιρείες
- Τέλος, εκφράζουμε την αντίθεση μας στις συμβάσεις παραχώρησης με τις οποίες η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ έχει παραδώσει το εθνικό δίκτυο στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση των Ιδιωτικών εταιρειών, υποχρεώνοντας τους πολίτες να πληρώνουν το κόστος για πολλά χρόνια με τη μορφή υπέρογκων διοδίων. Τραγικές θα είναι οι επιπτώσεις αυτού του μέτρου για τους κατοίκους της Φθιώτιδας αφού στη περιοχή μας προβλέπονται 5 σταθμοί διοδίων και θα είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλουμε καθημερινά υπέρογκα ποσά για τις μετακινήσεις μας μέσα στο νομό. Ας σημειωθεί ότι οι εταιρείες άρχισαν να εισπράττουν τα διόδια πριν ολοκληρωθούν τα έργα του ΠΑΘΕ και πριν κατασκευαστούν παράπλευροι δρόμοι όπως υποχρεούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί παράνομο αυτό το χαράτσι σε βάρος των πολιτών και θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία για την κατάργηση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: