Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

ΜΑΗΣ 68: 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ν.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία 21.05.08


Eκδήλωση στις 26-5-2008 στο Ξενοδοχείο "Σαμαράς" και ώρα 7:30 μ.μ.

ομιλητές:
Ψαριανός Γρηγόρης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Γαλάνης Νίκος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ
Κορωνάκης Τάσος, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ


Θα προηγηθεί προβολή ταινίας- ντοκιμαντέρ σχετική με το Μάη΄68


40 χρόνια από το Μάη του 1968,40 χρόνια από την παγκόσμια έκρηξη της δεκαετίας του 60.Μια χρόνια σταθμός, σε μια περίοδο εξεγέρσεων και κινημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, που ακόμα προκαλεί ανησυχία και φόβο στους «από πάνω».Ο Σαρκοζί λίγες μέρες πριν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας έλεγε ότι είναι ώρα «να τελειώνουμε με το Μάη».Πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Οι εξεγέρσεις της πείνας σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν πόσο ξεπερασμένο σύστημα είναι ο καπιταλισμός. Οι φοιτητές που αγωνίζονται για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι μαθητές που διεκδικούν μια καλύτερη παιδεία. Οι εργαζόμενοι που παλεύουν να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους, να βελτιώσουν τους μισθούς τους, να υπερασπιστούν τις δημόσιες επιχειρήσεις από τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι μετανάστες που διεκδικούν ίσα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες ζωής.

Για όλους εμάς ο Μάης του 68 είναι πηγή έμπνευσης για τους αγώνες του σήμερα. Για να τελειώνουμε με το νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο, το ρατσισμό. Γιατί «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

Αλλά τι έχει μείνει από τότε? Τι μας έχει αφήσει το 68? Οι αλλαγές που έφερε ήταν τεράστιες. Τα κινήματα αμφισβήτησης ήρθαν στο προσκήνιο, νέα ρεύματα εμφανίζονται σε όλα τα επίπεδα, δικαιώματα και κατακτήσεις θεσμοθετούνται και ένας ολόκληρος κόσμος ζει στους ρυθμούς της επανάστασης.

Σήμερα η μήτρα της δεκαετίας του `60 που γέννησε τις ιδέες τις επιθετικής διεκδίκησης, της συνολικής ανατροπής δεν έχει σταματήσει τροφοδοτεί τους πόθους εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι ιδέες αυτές είναι επίκαιρες ξανά. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Φθιώτιδας σας καλεί σε μια εκδήλωση για να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, να μάθουμε τις γνωστές και άγνωστες πτυχές του `68 αλλά και να βγάλουμε συμπεράσματα και να εμπνευστούμε στους σημερινούς αγώνες που δίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: